30 مرداد

بیوتین: یکی دیگر از ویتامنی ھای مورد نیاز بدن، بیوتین است. این ویتامین، عامل سازنده کرآتین در بدن است. کرآتین از ریزش و تغییر رنگ موھا جلوگیری میکند. منابع غذایی مفید برای این ویتامین، حبوبات، برنج، جگر، شیر و زرده تخم مرغ ھستند. مقدار مصرف روزانه این ویتامین، باید بین ١۵٠ ت ٣٠٠ میکروگرم باشد.

 اینوسیتول: بدن از اینوسیتول برای نگه داری از فولیکول ھای مو در بافت سلولی استفاده میکنند. بھترین منابع غذایی برای این ویتامین، مرکبات، حبوبات و جگر است. مقدار مصرف روزانه باید ۶٠٠ میلی گرم باشد. نیاسین: نیاسین، به عنوان ویتامین B3 نیز شناخته میشود و جریان خون پوست سر را تقویت میکند. منابع غذایی این ویتامین، عبارت است از ماھی، مرغ و جوانه گندم. مقدار مصرف روزانه این ویتامین باید ١۵ میلی گرم باشد.

 ویتامین B5: این ویتامین، به نام اسید پانتوتنیک ھم شناخته میشود و از ریزش مو و سفیدی آن جلوگیری میکند. غذاھایی که دارای ویتامین B5 ھستند عبارت اند از: زرده تخم مرغ، غلات و گوشت لخم. مقدار مصرف روزانه این ویتامین باید ٧ میلی گرم باشد. ویتامین B6: ویتامین B6 به ساخت ملانین در بدن کمک کرده و از ریزش و سفیدی مو جلوگیری میکند. بھترین منابع غذایی برای این ویتامین، غلات، گوشت لخم، زرده تخم مرغ، سبزیجات و جگر است. مقدار مصرف روزانه این ویتامین ۶.١ میلی گرم است. ویتامین B12: ویتامین B12 از ریزش موھا جلوگیری میکند. منابع غذایی این ویتامین، ماھی، تخم مرغ، شیر و گوشت مرغ است. مقدار مصرف روزانه این ویتامین باید ٢ میلی گرم باشد. اینھا، ویتامین ھایی ھستند که برای رویش و تقویت موھا بسیار مفیدند. ھنگام مرف این ویتامین ھا، باید میزان مصرف به دقت رعایت شود. مقدار زیاد مصرف، باعث مشکلات حاد سلامتی میشود. ۳ www.Tikbook.ir تحت کشش قراردادن مو و استفاده از برخی ھدبندھا موجب ریزش مو میشود: عوامل مختلفی بر روی فولیکول مو تاثیرگذارند که تعدادی از آنھا بر روی ریشه مو موثرند که حائز اھمیت بیشتری ھستند که عبارتند از زمینه ارثی ریزش مو، اختلالات ھورمونی، کیست تخمدان، مشکلات تیروئید، کم خونی، تغذیه و … و تعدادی از عوامل ھم بر روی ساقه یا تنه مو که بیرون از سطح پوست سر قرار دارد تاثیرگذارند مثل استفاده از رنگ مو، مش، فر کردن موھا، اتوی مو، استفاده از ژل ھای مختلف و انواع شامپوھا که این عوامل جذب ریشه مو نمی شوند و اثرات ماندگاری ایجاد نمیکنند. یکی از عواملی که امروزه به اثبات رسیده است بر روی تنه مو موثر است عامل نور آفتاب است. تماس طولانی مدت با نورآفتاب موجب صدماتی مثل موخوره و افزایش شکنندگی موھا و ھمچنین تغییر رنگ و قوام مو میشود و به ھمین جھت امروزه در کشورھای مختلف به خصوص کشورھای اروپایی که خانم ھا از پوششی برای موھای خود استفاده نمیکنند ژل ھای ضد آفتاب برای جلوگیری از تاثیر آفتاب بر روی مو ساخته شده است. برخی گمان میکنند پوشش دائمی سر موجب ریزش موھا میشود در صورتی که صرف پوشش مو نمیتواند باعث ریزش مو شود مگر اینکه نحوه بستن موھا به صورتی باشد که مو تحت کشش قرار گیرد و یا برخی افراد از ھدبندھایی استفاده میکنند که خون رسانی به ریشه موھا را مختل میکند و باعث ریزش مو می شود.» نکته مھمتر اینکه عواملی که در کف سر ھستند مثل چربی، خارش، شوره، جوش ھایی در کف سر، درد ریشه موھا از عواملی ھستند که باید با افزایش تعداد دفعات شستشو و استفاده از شامپوھای طبی در مواقع لزوم، کنترل شوند و این عوامل بسیار موثرتر از پوشش دائمی موھا در ریزش مو ھستند. زمینه ارثی بیش از ٨٠ تا ٩٠ درصد در پرپشتی موھا و یا ریزش آن تاثیر دارند و زمینه ارثی به ھمراه ھورمون ھای آندروژن بعد از بلوغ باعث ریزش مو در فرد میشوند و این عامل ھم در آقایان و ھم در خانمھا تاثیر گذار است.حدود ١۵ درصد ریزش موھای ھورمونی ارثی بین ١۴ تا ١٧ سالگی در افراد بروز میکند و از طرفی دیگر حدود ٢٠ درصد از افرادی که ریزش موی ھورمونی ارثی دارند ھیچ سابقه خانوادگی ریزش مو ندارند.» در این موارد با رد دیگر عوامل ریزش مو مثل استرس، استفاده از ھورمونھا و … و با معاینه دقیق میتوان به زمینه ھورمونی ارثی ریزش مو رسید . 

دیدگاه بگذارید